WEDSTRIJDEN

Er worden minimaal 8 wedstrijden geroeid voor het Nederlands Kampioenschap (organisatie: Federatie Sloeproeien Nederland). De wedstrijdlocaties zijn door heel Nederland o.a. Langweer, Terhorne, Lemmer, Bruinisse, Amsterdam, Urk, Haringen, Lemmer, Warmond, Zwartsluis, Makkum, Grou, Kortgene en Muiden. Ieder jaar wisselen de nominaties voor het Kampioenschap. Klik hier voor de wedstrijdkalender.

Buiten het kampioenschap staat de oversteek van Harlingen naar Terschelling, circa 34 km, op de agenda. De HT is de koninginnentocht onder de sloeproeiraces. Met de HT is het allemaal begonnen. De eerste oversteek van Harlingen naar Terschelling werd geroeid op zaterdag 21 juni 1975 in het kader van de manifestatie “100 jaar Hogere Zeevaartschool Willem Barentsz” door de sloepen “Houtman” en “De Rijp”. Hiermee werd de grondslag voor de HT Sloepenrace gelegd.

Wedstrijden worden geroeid middels een handicapsysteem waarbij op basis van geleverd vermogen per roei(st)er (wattage) een uitslag wordt berekend.

Menu