Team Lytse Bear wint de Grachtenrace in Amsterdam

Afgelopen zaterdag stond de grachtenrace van Amsterdam op het programma. Een race waarbij het uithoudingsvermogen van de dames flink werd getest. De ruim 25 kilometer lange race met circa 85 bruggen maakte het tot een pittige wedstrijd. Het resultaat was ongekend, goud met het  hoogste wattage ooit geroeid door een damessloep op de Amsterdamse grachtenrace! 

Om 12.46 ging het startschot voor de dames. Twee minuten na hun startte de grote concurrent; Lyts Frisia. Om van deze ploeg te winnen moesten de dames flink uitlopen op de sloep uit Makkum.

De start vond plaatst bij het olympisch stadion. Met aansluitend een wedstrijdroute dwars door de binnenstad van Amsterdam. Via het Zuider Amstelkanaal naar de Amstel met aansluitend een sportieve strijd op de grachten. Eén en al actie met de andere sloepen, rondvaartboten en recreatieve vaart. Ook de smalle bruggen en haakse bochten zorgden voor veel uitdaging. De laatste kilometers waren op het tandvlees, want het was een zware race maar het resultaat mag er zijn. De dames mochten de eerste prijs ophalen met een nog nooit eerder gehaald vermogen van 67 watt in Amsterdam.

De dames kijken vol trots terug op de race en gaan in training voor de volgende wedstrijd; ‘t Liwwardster Rondje op 23 oktober in Leeuwarden.

 

Amsterdamse Grachtenrace Sloeproeien Joure Lytse Bear

Foto: Dirk van Egmond / Treffend Beeld

Menu